DZIAŁANIE:
Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCFA) zawarte w BILO BIO-CID PLUS zapobiegają uszkodzeniom wątroby, pobudzają resyntezę triglicerydów (MCT), a ponadto usprawniają transport lipidów w ustroju. Kwasy te uznawane są za alternatywę antybiotyków i stymulatorów wzrostu, także jako czynnik kontrolujący żołądkowo-jelitową mikroflorę. Łatwo przenikają przez błony komórkowe, zapobiegają ich degradacji, a także stabilizują ich strukturę. Nie niszczą bakterii symbiotycznych-Lactobacillus, poprawiają konwersję paszy, hamują rozwój patogennych Enterobacteriaceae. Poprawiają wchłanianie składników pokarmowych w jelicie cienkim, redukują śmiertelność, zwłaszcza u prosiąt. Połączenie z kwasami organicznymi, które znacząco obniżają pH treści pokarmowej, sprzyja rozwojowi bakterii fermentacji mlekowej równocześnie hamując rozwój: bakterii patogennych, grzybów i wirusów, co wpływa na ograniczenie ich metabolitów np. amoniaku i amin.
BIURO
Pólko, ul. Bytyńska 3
64-530 Kaźmierz Wielkopolski
tel./fax 61 29 20 766
ZAKŁAD PRODUKCYJNY
I MAGAZYNY
Pólko, ul. Bytyńska 3
64-530 Kaźmierz Wielkopolski